Έυα Καϊλή : Για να κάνουμε μαζί τα "αδύνατα" ... δυνατά ...
Η σελίδα ενημερώθηκε στις 16:24, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της Αλέξανδρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο και είναι διπλ. Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Π.Σ. του ΑΠΘ, η μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου από τη Μικρά Ασία μεγάλωσε στην Ημαθία, ενώ η μικρότερη αδελφή της Μανταλένα, είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το 2008 έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ, Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Channel από το 2004 έως το 2007, παρουσιάζοντας τις μεσημβρινές και απογευματινές ειδήσεις του Σαββατοκύριακου. Σπούδασε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας το 2005.

Το 2008 απέκτησε τίτλο Διεθνολόγου από το μεταπτυχιακό τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2007. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο 38ο Δημοτικό, στο 13ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Στις εθνικές εκλογές του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης και είναι η νεότερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ενώ, το 2004 ήταν η νεότερη υποψήφια Βουλευτής που εκλέχθηκε, αλλά δεν ανέλαβε, καθώς ήταν επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, να κρατήσει την έδρα. Το 2002 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ως η νεότερη υποψήφια. Διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Νομαρχιακού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης το 2003. Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ 2001-2002. Από το 1992 υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος της ΠΑΜΚ, της ΠΑΣΠ, και γραμματέας τοπικής οργάνωσης νεολαίας κέντρου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, του Σ.Α.Ε., Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και του ΟΣΕΠ, Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Οι δραστηριότητες της ως δημοτικής συμβούλου Θεσσαλονίκης, επικεντρώθηκαν σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού, αρχιτεκτονικής, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής. Υπήρξε μέλος της επιτροπής Δημητρίων, αλλά και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως και της "Παναγίας Σουμελά", ενώ παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη από το 2005, και της Μ.Κ.Ο. Κ.Ε.Α.Ν. Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται σε θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης, όπως και νέων τεχνολογιών.


 

--- Σας γνωρίσαμε ως δημοσιογράφο, τι σας έκανε να εγκαταλείψετε τον χώρο της δημοσιογραφίας και να "μπλέξετε" με την πολιτική;
Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε ήδη από τα φοιτητικά έδρανα και συνεχίστηκε και στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης, οπότε καταλαβαίνετε ότι προηγήθηκε κατά πολύ της ενασχόλησής μου με την δημοσιογραφία. Αν σκεφτείτε μάλιστα ότι μετά τις εκλογές του 2004 δεν ανέλαβα βουλευτής καθώς, ήταν η επιλογή του Προέδρου του κινήματος να κρατήσει την έδρα του στην ‘Α Θεσσαλονίκης, η δημοσιογραφία ήρθε ως μια επιλογή που ακολούθησε ή έστω, ήταν παράλληλη προς την ενασχόληση μου με την πολιτική, η οποία επί της ουσίας δεν σταμάτησε ποτέ. Ήμουν, και θεωρώ πως πάντα θα είμαι, «μπλεγμένη» με την πολιτική. Οι λόγοι είναι πολλοί και ίσως κάποιοι από αυτούς κινούνται σε ένα επίπεδο τόσο προσωπικό και εσωτερικό, και ας πούμε ότι το δικό μου «μικρόβιο» είναι να συμμετέχω, να προσφέρω να ασχολούμαι με τα θέματα της καθημερινότητας μου, της πόλης μου, της χώρας μου, να προτείνω λύσεις, να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες .
 

----Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας στις μέρες μας;
Δυστυχώς όποια απάντηση και να σας δώσω, είναι σίγουρο πως θα παραλείψω ζητήματα που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει λιγότερο σημαντικά. Αν έπρεπε ωστόσο να κάνω μια επιλογή θα ανέφερα σίγουρα τα προβλήματα καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη, τόσο τα αυστηρώς οικονομικά όσο και αυτά που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής του, την ανεργία. με θύματά της κυρίως τους πολλά υποσχόμενους νέους της χώρας μας, την παιδεία, που για ακόμη μια φορά γίνεται πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και δεν αντιμετωπίζεται ως το ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας σχετιζόμενο είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα, με όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής, και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία δυστυχώς στη χώρα έχει λάβει έναν ευκαιριακό χαρακτήρα αντί να αποτελεί κεντρικό στόχο και πολιτική δέσμευση.

 

>>Για τις εκλογές της 4/10/09 είναι υποψήφια στην Α'  Θεσσαλονίκης και η προεκλογική δραστηριότητα της είναι έντονη. Προσδοκά το καλύτερο αποτέλεσμα, με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου αισιοδοξεί σε καλύτερα αποτελέσματα για την κοινωνία και το λαό σε όλους τους τομείς...
  Είναι  ενεργητική και πανέμορφη και εχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές του Τύπου.Σεμνή και αξιοπρόσεχτη, παραθέτει τις απόψεις της  και πιστεύει οτι το μέλλον της χώρας είναι ακόμα καλύτερο, με προοπτικές, τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική ανάπτυξη...