ΟΛΓΑ  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η σελίδα ενημερώθηκε στις 18:22, 23 Αυγούστου 2012

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του εκλιπόντος Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Νομού Ρεθύμνης & Υπουργού και της Ελένης Κεφαλογιάννη, δικηγόρου. Από το 2010 είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη.

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο King's College του Πανεπιστημίου του Λον δίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων και στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις.


Εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών από το 1999, ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας της δούλεψε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν νομικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή.
Έχει γράψει το βιβλίου «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το 2007 και το 2009 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί Βουλευτής στην Κρήτη με τη Νέα Δημοκρατία.

Από το Δεκέμβριο του 2009 είναι υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη πρώτη σε ψήφους Βουλευτής, στην περιφέρεια Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη ο  άνθρωπος,  η γυναίκα...

  Ακολουθείτε τη μόδα; Ποια ρούχα προτιμάτε; Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

 
Μου αρέσει η απλή, άνετη, ανεπιτήδευτη εμφάνιση. Προτιμώ ρούχα με διαχρονικό στυλ που τα φοράς, δεν σε "φοράνε". Και λέω ένα μεγάλο όχι στις μάρκες και τις ταμπέλες. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο και γενικά δεν μου αρέσει η πολυχρωμία. 
 
Αγαπημένη συνήθεια, χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο σας. 

Μεσημεριανό διάλειμμα με τον Μάνο, τον σύζυγό μου. Συναντιόμαστε σε ένα μικρό καφέ, τρώμε κάτι ελαφρύ και μετά συνεχίζουμε ο καθένας με τις υποχρεώσεις της ημέρας...  Κάνω γυμναστική, κυρίως για να αποφορτίζομαι. 

Αγαπημένο φαγητό


Ντομάτες γεμιστές της μαμάς μου.

Aγαπημένος τραγουδιστής


Έχω αρκετούς αγαπημένους τραγουδιστές, Έλληνες και ξένους, αλλά με συγκινεί πάντα η αξεπέραστη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. 

Αγαπημένο αντικείμενο που δεν αποχωρίζεστε ποτέ!


Ως απόλυτο "θύμα" της τεχνολογίας, το "έξυπνο" κινητό μου.
 
Μια γλυκιά ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια 
 
Η βόλτα που έκανα με τον πατέρα μου όταν ήμουν επτά ετών ένα βράδυ που χιόνισε τόσο πολύ στην Αθήνα που τα πάντα ήταν κάτασπρα και δεν κυκλοφορούσε κανείς άλλος στο δρόμο. Ο μπαμπάς με κρατούσε από το χέρι και περπατούσαμε πάνω στο απάτητο χιόνι...
(tlife.gr)
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...

Αμεσες θεσμικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του υπουργείου Τουρισμού και των εποπτευόμενων οργανισμών εξετάζει η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς και με στόχο να βελτιωθεί συνολικά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η υπουργός σκοπεύει να ενεργοποιήσει άμεσα το fast track στον τουρισμό και να ιδρύσει πολεοδομικό γραφείο εντός του ΕΟΤ με στόχο την επιτάχυνση των επενδυτικών προτάσεων. Μάλιστα, αν και αρχικά η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε μόνο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν και μικρότερης εμβέλειας.

Αξιολόγηση ξενοδοχείων

Ακόμα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της κατάταξης των ξενοδοχείων με τη μέθοδο των αστεριών, η οποία πρέπει να επανεξεταστεί και να εκσυγχρονιστεί, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με την ίδια λογική είναι σημαντικό να ενταθούν οι έλεγχοι στα ξενοδοχεία, ώστε να διασφαλίζεται απόλυτα η σύννομη λειτουργία τους.

Αναδιάρθρωση του ΕΟΤ

Η κ. Κεφαλογιάννη έχει ξεκαθαρίσει ότι «επικεφαλής για το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού θα είναι ο ΕΟΤ», ο οποίος θα αποτελέσει «την αιχμή του δόρατος της τουριστικής πολιτικής», κάτι που προϋποθέτει τη συνολική αναδιάρθρωσή του. Ζητούμενο είναι ο Οργανισμός να μπορεί να κινηθεί αποτελεσματικά, απαγκιστρωμένος από τα κωλύματα του παρελθόντος. 'Αλλωστε υπενθυμίζεται ότι πλέον έχει τη δυνατότητα να συνάπτει συμφωνίες οικονομικής φύσης με εταιρίες ή νομικά πρόσωπα και ουσιαστικά να δέχεται χορηγίες, ώστε με αυτό τον τρόπο να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. 'Αλλο ένα ζήτημα που έχει τεθεί επί τάπητος είναι το νομοσχέδιο για τον αλιευτικό τουρισμό, το οποίο, αν και πέρασε πρόσφατα, έχει πολλές «ατέλειες» και ενδεχομένως να βελτιωθεί με συμπληρωματικές διατάξεις.

Ν/σ για θαλάσσιο τουρισμό

«Προ των πυλών» βρίσκεται επίσης νομοσχέδιο που αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, το οποίο θα κατατεθεί από τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού. Ταυτόχρονα η υπουργός έχει ξεκινήσει επαφές με τους φορείς του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να προωθήσει τα θέματα του ελληνικού γιότινγκ και να αποσαφηνίσει φορολογικά ζητήματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών.

Στοχευμένες αγορές

Στα επόμενα σχέδια της υπουργού, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της σε βρετανικά μέσα, είναι η στόχευση σε «niche» αγορές, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από την αξιοποίηση των γκολφ, του γιότινγκ, την ενίσχυση του συνεδριακού και του ιατρικού τουρισμού, καθώς και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
«Βλέπουμε σημαντικές προοπτικές στον κλάδο της κρουαζιέρας και είναι σημαντικό για εμάς να αναπτυχθούμε στον τομέα» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη και τόνισε ότι ελπίζει το 2014 τα δρομολόγια των εταιριών κρουαζιέρας προς την Ελλάδα να είναι σαφώς αυξημένα.
Παράλληλα, σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης διαθέτει ο πράσινος τουρισμός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει βήματα για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων σε αυτή την κατεύθυνση

express.gr