Επίσκεψη Δημάρχων στα ΣέρβιαΗ σελίδα ενημερώθηκε στις 14:24, 21 Μαϊου 2009

Την πόλη των Σερβίων επισκέφθηκαν οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι τοπικών αυτοδιοικήσεων από τη Δανία και την Τουρκία οι οποίοι αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται από την ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με αντικείμενο την Αειφόρο Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.
Ο Δήμαρχος Σερβίων και Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης Δημοσθένης Κοκολιός υποδέχθηκε τους συναδέλφους του το απόγευμα της Δευτέρας για να ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές των Σερβίων.
Περπάτησαν το μονοπάτι στο επιβλητικό φαράγγι, πέρασαν από τη Βασιλική Εκκλησία καταλήγοντας στην Βυζαντινή Καστροπολιτεία από όπου απόλαυσαν το μοναδικό τοπίο μένοντας εντυπωσιασμένοι από τη θέα της λίμνης και της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Ζήτησαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής από τον Δήμαρχο Σερβίων ενώ πολύτιμες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματά τους έδωσαν η κ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων και ο ιστορικός - ερευνητής Σάκης Τσαραμανίδης οι οποίοι συμμετείχαν στην ξενάγηση.Η παρουσία των ξένων επισκεπτών στα Σέρβια έκλεισε με το δείπνο που παρέθεσε ο κ. Κοκολιός και την επίσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νεράιδας.